Hvad er zoneterapi?

Med zoneterapi arbejdes med trykpåvirkninger af kroppen, under dine fødder. Det kan lyde lidt mærkeligt, men det er det egentligt ikke. Din krop afspejles nemlig i zoner under dine fødder, og gør det muligt at behandle med blide, faste tryk.

Gør zoneterapi ondt?

Der er mange der fravælger zoneterapi, fordi de tror det gør ondt. Flere har prøvet for mange år siden, og husker det stadig som smertefuldt (dengang lærte man at der skulle trykkes hårdt før det virkede) – men zoneterapi behøver heldigvis ikke at gøre ondt for at være effektfuldt. Sandsynligvis vil du være øm på nogle punkter – det skyldes ubalance i kroppen – men ofte vil det forsvinde på et par behandlinger, så der er ingen grund til at være bange 🙂

Hvordan virker zoneterapi?

Zoneterapi er en holistisk behandlingsform, hvor tryk på fodens reflekszoner styrker tilstanden i kroppens organer og smertelindrer muskler og led. Zoneterapi sætter gang i udrensende og harmoniserende processer – og fremmer udskillelsen af kroppens lykkehormoner (endorfiner). Behandlingen virker smertestillende, afbalancerende og beroligende – psykisk såvel som fysisk.

Zoneterapi kan være virksom mod blandt andet symptomer på overgangsalder, dårlig fordøjelse og migræne, men kan også afhjælpe hvis du har ondt i nakke eller skuldre evt. i kombination med massage.

Zoneterapi er en holistisk behandlingsform, hvor tryk på fodens reflekszoner styrker tilstanden i kroppens organer og smertelindrer muskler og led. Zoneterapi sætter gang i udrensende og harmoniserende processer – og fremmer udskillelsen af kroppens lykkehormoner (endorfiner). Behandlingen virker smertestillende, afbalancerende og beroligende psykisk som fysisk.

Under fødderne findes der et fuldstændigt “billede” af kroppen udtrykt ved reflekszoner. Hver reflekszone henviser til et eller flere organer eller områder i kroppen. Ved at behandle reflekszonerne med specielle trykkombinationer kan zoneterapien påvirke organerne til en bedre funktion og derved genoprette kroppens balance. Zoneterapien nedsætter spændinger i musklerne og stimulerer blodomløbet samtidig med, at der sker en stimulering af energistrømningerne i kroppen. 

Jeg kan varmt anbefale zoneterapi hos Zoneogmassage. Kompetent, roligt, engageret og sikkert udført. Zoneterapi er klart den rette behandling for mig, hvis det også er det for dig eller du ønsker at prøve det, er Zoneogmassage stedet at komme til.

Monika

Zoneterapi er ikke helbredende i sig selv, men hjælper kroppen til at helbrede sig selv.
Zoneterapi er i dag en af de mest anerkendte alternative behandlingsformer i Danmark.

Er din krop i balance?

Har du hovedpine, muskelsmerter eller nakkestivhed, er du træt, utilpas eller er der andet i kroppen der påvirker dit velbefindende? Så er din krop i ubalance. Ubalancer i kroppen kan komme til udtryk på mange måder både fysisk og psykisk. Mange af os vænner os til det og tror det er noget vi bliver nødt til at leve med. Men sådan behøver det ikke at være.

Det er vigtigt at bringe kroppen i balance for at undgå at ubalancen sætter sig som sygdom. Zoneterapi kan hjælpe med at bringe kroppen i balance.

Uddannelse

Jeg blev færdiguddannet som zoneterapeut i november 2020 hos Den danske zonetereapeutskole i Herlev. Jeg har sideløbende færdiggjort kurser i anatomi & fysiologi samt sygdomslære, ligesom jeg har taget uddannelse som fysiurgisk massør. I januar 2023 færdiggjorde jeg uddannelsen til ansigtszone- og refleksterapeut hos Lone Sørensen og har herunder specielle kurser i lindring af hovedpine, gigt og Vagusnerven.

Zoneterapi for børn under 10 år

Zoneterapi har god effekt på børn med kolik, mavesmerter, luft i maven, søvnproblemer, øreproblemer og meget mere.

Børn tager hurtigere imod behandling og skal derfor ikke behandles i så lang tid. Behandlingen af børn afhænger meget af barnets tillid til behandleren og det er vigtigt at det bliver en god oplevelse for barnet. Derfor bruger jeg gerne tid på at vinde barnets tillid og sørge for at barnet føler sig tryg.

En børnezoneterapi behandling er sat til 25 min. selvom selve behandlingen ofte kun tager 15 min.  

Oftest tager små børn så godt imod zoneterapi, at der kun skal ganske få behandlinger til.

Zoneterapi til børn og unge, der dyrker elitesport 

Børn og unge, der dyrker eliteidræt, kører sig selv hårdt. Kroppen er i gang hele tiden og restitution er svært at nå mellem skole, træning, søvn og lektier.

Zoneterapien er et pusterum hvor barnet kan finde ro. Nervesystemet slapper af og kroppens balance genoprettes.  

Alle børn og unge er forskellige, og det varierer hvor lang tid tålmodigheden rækker på briksen. Jeg sætter en time af, men tilpasser behandlingen til den enkelte.