Recovery boots

Undgå tunge ben / hurtigere recovery

Recovery boots hjælper dig til at få det maksimale ud af din træning ved at give dig en bedre og hurtigere restitution. Mange undersøgelser har vist at kompression kan hjælpe med at give en bedre restitution og i dag anvendes de af mange professionelle atleter bl.a. indenfor blandt andet cykling, håndbold, løb og fodbold. Støvlerne anvender komprimeret luft til at massere eller fjerne væske/hævelse.

Hvad er recovery boots og hvordan kan de hjælpe dig?

Recovery boots er store oppustelige støvler, der dækker det meste af benet. Støvlerne anvender komprimeret luft til at levere dynamisk tryk på muskelvævet. Trykket starter ved fødderne og arbejder sig op ad benene.

De er kendt for at reducere ømhed og forkorte restitutionstiden og giver generelt en afslappende oplevelse. Ved brug fjernes venøs hævelse og toksiner som kroppen har opbygger under træning. Dette hjælper dig til en hurtigere restitutionstid og er en god måde at undgå trætte og tunge ben efter en hård træning. Behandlingen føles som den æltning og strækning af muskler, der finder sted ved massage. Man mener at 20 minutters behandling, svarer til op til 48 timers passiv restitution.

Støvlerne kan også anvendes ved ødemer eller uro i benene og kan have positiv effekt på gigtsmerter.

Mine recovery boots er fra Optima Sport.